De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Reizen met de Valleihopper duurzamer en efficiënter

Mensen met een Wmo-vervoersindicatie en anderen voor wie gewoon openbaar vervoer geen optie is, kunnen komende jaren gebruik blijven maken van de Valleihopper. Dit regionale vervoer wordt duurzamer en efficiënter geregeld, wat een verbetering is voor inwoners voor Ede, Barneveld, Veenendaal, Wageningen, Renswoude, Scherpenzeel, Rhenen en Nijkerk.

Vanaf 1 januari 2020 plannen de vervoersbedrijven zelf de ritten en sturen zij de chauffeurs aan. Er komt een callcenter dat vragen en reserveringen van reizigers verwerkt. Ook komt er een mogelijkheid om via een webapplicatie een rit te boeken. Alle reizigers ontvangen in december een informatiepakket en een nieuwe pas.

Duurzaamheid

Duurzaam vervoer is de acht gemeenten van Regio Foodvalley erg belangrijk. Vanaf 1 januari 2020 is al het vervoer op groengas of elektrisch. Na twee jaar is nagenoeg het hele wagenpark elektrisch, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan schoon, stil en energiezuinig vervoer.

De heer Hans van Daalen, wethouder Verkeer en Vervoer, gemeente Barneveld: “We  zijn blij dat we nieuwe contracten hebben afgesloten en op basis van de goede ervaringen het Vraagafhankelijk vervoer kunnen voortzetten. We wensen de vervoerders veel succes toe!”

Het vervoer is gegund aan twee vervoerders, te weten Taxicentrale Maasbuurt BV (onderdeel van Munckhof Groep) en Van Driel Vervoersservice BV. Zij verzorgen momenteel ook de ritten voor het Vraagafhankelijk vervoer in onze regio. Personenvervoer Zuid-Nederland BV heeft de uitvoering van het callcenter gegund gekregen.

De heer Jos Poortinga (Munckhof Groep): “We zijn trots dat we, ook na de aanbesteding, vanuit Munckhof Groep actief kunnen blijven in het vraagafhankelijk vervoer in deze regio. Dat betekent dat de reizigers kunnen blijven rekenen op hun vertrouwde chauffeurs en dat we in de komende jaren een forse stap kunnen gaan zetten in de verdere vergroening van het vervoer. Zo zullen onze in te zetten personenauto’s vanaf de start in januari volledig elektrisch zijn.”

Op woensdag 25 september zijn de nieuwe contracten ondertekend. De ondertekenaars zijn de heer mr. L.J. Verhulst, voorzitter van Regio Foodvalley, de heer G.M. Poortinga, directeur van Taxicentrale Maasbuurt B.V. (vervoerder) de heer Van Driel, operationeel directeur van Van Driel Vervoerservice en de heer L.G.W.M. Brouwers, directeur van Personenvervoer Zuid-Nederland (callcenter). De contracten hebben een looptijd van 5 jaar met de mogelijkheid deze drie maal met één jaar te verlengen.