De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Regiotaxi 'nieuwe stijl' gegund aan drie vervoersbedrijven

Drie vervoersbedrijven hebben de aanbesteding gewonnen voor het doelgroepenvervoer in de Regio FoodValley voor de komende drie jaar. Naast Noot zijn Van Driel Taxi uit Oss en Munckhof uit Horst geselecteerd. Voor de opdracht hadden zich tien gegadigden gemeld.

De bedrijven gaan ritten verzorgen van maximaal 25 kilometer binnen de regio. Die bestaat uit de acht gemeenten Ede, Wageningen, Rhenen en Veenendaal, Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel. Klanten boeken hun reis via het landelijk opererende Transvision.

Regio FoodValley is een van de zes Gelderse regio's die het doelgroepvervoer op een nieuwe manier invult. Momenteel rijdt in de Vallei, net als in grote delen van de provincie, nog de Regiotaxi. Die houdt per 1 januari op te bestaan. De Valleihopper moet dat gat gaan opvullen. Deze is bedoeld voor ouderen en gehandicapten, die niet met het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen, maar ook voor mensen die in gebieden wonen waar de streekbus niet komt. Voor langere ritten kunnen klanten terecht bij het al bestaande Valys.

De aanbesteding voor de Valleihopper sloot eind juni. Munckhof meldde gisteren als eerste dat het een deel van de opdracht heeft gekregen. De vervoerder gaat rijden voor de gemeenten Ede, Wageningen en Nijkerk. Ook het leerlingenvervoer in Wageningen loopt vanaf komend jaar via Munckhof. Recent werd al bekend dat Noot het leerlingenvervoer in Veenendaal en Rhenen gaat verzorgen.

Het contract van de drie bedrijven geldt in ieder geval tot 2020. Na drie jaar kunnen de gemeenten het contract steeds met een jaar verlengen, tot een maximum van vier jaar.

De Regio FoodValley is druk met de voorbereidingen voor de Valleihopper. Volgens een woordvoerder is nog niet te zeggen welke kilometerprijs de reiziger per 1 januari gaat betalen. "Het doel is dat de kosten ongeveer gelijk blijven ten opzichte van het huidige zonesysteem van de Regiotaxi."

Bron: De Gelderlander - Krant - 2 augustus 2016