De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
Conny Bieze overhandigt de sleutel voor de Valleihopper aan Hans van Daalen. Op de foto staat ook Yvonnne van Geel. Zij is een gebruiker van de Valleihopper.

Conny Bieze overhandigt sleutel voor de Valleihopper

Gedeputeerde Conny Bieze heeft op 21 december 2016 de symbolische sleutel van de Regiotaxi overgedragen aan wethouder Hans van Daalen (gemeente Barneveld), als vertegenwoordiger van Regio FoodValley. Regio FoodValley is vanaf 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de Regiotaxi in de acht regiogemeenten. Het nieuwe vervoer gaat Valleihopper heten. De Valleihopper biedt klanten openbaar vervoer waar reguliere openbaar vervoer geen oplossing is.

Dicht bij de burger

Provincie Gelderland heeft er samen met de Gelderse regio’s voor gekozen het Gelderse regiotaxi-vervoer vanaf 1 januari 2017 te laten regelen door de overheid die het dichtst bij de burger staat. Dat zijn de gemeenten die binnen de regio’s met elkaar samenwerken. Zij kennen de lokale situatie en kunnen hun reizigers daarom goed adviseren. Gedeputeerde Bieze ziet deze overgang vooral als een kans om het vervoer voor deze bijzondere groep mensen met zorg en aandacht te organiseren én ook zo efficiënt mogelijk. Omdat gemeenten al verantwoordelijk zijn voor andere vormen van vervoer, kunnen zij de busjes voor meerdere doeleinden inzetten. Busjes die in de ochtend leerlingen vervoeren, kunnen later op de dag ingezet worden voor ander vervoer.

Valleihopper

In de FoodValley regio, ofwel de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen, gaat de Valleihopper rijden. De Valleihopper biedt vergelijkbare service als de gebruiker gewend is van de Regiotaxi, tegen vergelijkbare kosten. Het vervoer wordt verzorgd door taxi’s en busjes van de vervoerders Munckhof, Van Driel en Noot. De Valleihopper heeft een eigen website: www.Valleihopper.nl. Ritten zijn digitaal te boeken en via telefoonnummer 0900 55 11 551.