De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Wie / wat mag u meenemen?

Kinderen

Kinderen tot en met 11 jaar mogen niet alleen met de Valleihopper mee, maar alleen onder begeleiding van een betalende passagier van 18 jaar of ouder.

Voor leerlingenvervoer gelden andere voorwaarden, meer informatie kunt u krijgen bij uw gemeente.

Begeleiders

Hebt u een Valleihopperpas vanwege een beperking, dan kunt u als dat noodzakelijk is, één begeleider tegen hetzelfde tarief als uzelf mee nemen.
Noodzakelijke medische begeleiding is gratis, maar daarvoor moet u wel een indicatie van uw gemeente hebben.

Bagage en hulpmiddelen

Hebt u een indicatie van de gemeente dan mag u hulpmiddelen gratis meenemen. De hulpmiddelen die u mee mag nemen zijn; een (duw)rolstoel, een elektrische rolstoel, een opvouwbare rolstoel, een rollator, een scootmobiel, een aankoppel-handbike of een opvouwbare loopfiets.

Hebt u geen indicatie van de gemeente dan mag u alleen (hand)bagage meenemen. In sommige gevallen kan een opvouwbare rolstoel of rollator als handbagage worden meegenomen. Dit kan alleen als u zelfstandig in het voertuig kan plaatsnemen.

Hoeveel bagage mag u meenemen?

U mag per reiziger een koffer, een stuk handbagage en een hulpmiddel meenemen. Bij de reservering van uw rit kunt u aangeven hoeveel bagage u meeneemt.

Huisdieren

Hulphonden (e.d.) kunt u gratis meenemen. Verder zijn huisdieren alleen toegestaan wanneer u ze in een mand of kooi op schoot kunt hebben.