De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Wie / wat mag u meenemen?

Kinderen

Kinderen tot en met 11 jaar mogen niet alleen met de Valleihopper mee, maar alleen onder begeleiding van een betalende passagier van 18 jaar of ouder.

Begeleiders

Hebt u een Valleihopperpas vanwege een beperking, dan kunt u als dat noodzakelijk is, één begeleider tegen hetzelfde tarief als uzelf mee nemen.
Noodzakelijke medische begeleiding is gratis, maar daarvoor moet u wel een indicatie van uw gemeente hebben.

Bagage en hulpmiddelen

Hebt u een indicatie van de gemeente dan mag u hulpmiddelen gratis meenemen. De hulpmiddelen die u mee mag nemen zijn; een (duw)rolstoel, een elektrische rolstoel, een opvouwbare rolstoel, een rollator, een scootmobiel, een aankoppel-handbike of een opvouwbare loopfiets.

Hebt u geen indicatie van de gemeente dan mag u alleen (hand)bagage meenemen. In sommige gevallen kan een opvouwbare rolstoel of rollator als handbagage worden meegenomen. Dit kan alleen als u zelfstandig in het voertuig kan plaatsnemen.

Hoeveel bagage mag u meenemen?

U mag per reiziger een koffer, een stuk handbagage en een hulpmiddel meenemen. Bij de reservering van uw rit kunt u aangeven hoeveel bagage u meeneemt.

Huisdieren

Hulphonden (e.d.) kunt u gratis meenemen. Verder zijn huisdieren alleen toegestaan wanneer u ze in een mand of kooi op schoot kunt hebben.